Intangible heritage

مهارت پخت نان لوله(نون لوله)

نان لوله یکی از شیرینی های اصیل مردم بیرجند می باشد که توسط بانوان بیرجند پخته و ساخته می شود. این شیرینی بسیار لذیذ و خوشمزه از مواد اولیه آرد، تخم مرغ، شکر، روغن و همچنین برای عطر و مزه آن از گلاب، هل سائیده و زعفران استفاده می شود.قالبی دارد از جنس چدن با دسته های بلند، البته امروز گاهی با نیکل هم درست می کنند که سبک تر باشد. قالب را روی چراغ یا گاز می گذارند و از مایع تهیه شده داخل قالب می ریزند و بعد از پخت نان را همان طور که داغ است به شکل لوله می پیچند و چون به شکل لوله درست می شود برای همان نامش را هم نان لوله گذاشته¬اند. این شیرینی از قدمت طولانی برخوردار بوده است و طبق مصاحبه که با بزرگان و سالمندان بیرجندی صورت گرفته است قدمت این شیرینی به بیش از صد سال می رسد. هم اکنون بیشتر بانوان بیرجندی قالب را در خانه دارند و مخصوصا برای نوروز این شیرینی را پخته و مهمانان نوروزی را با این شیرینی پذیرایی می کنند. همچنین توسط بانوان در کارگاههای شیرینی پزی پخته میشود و در مغازه های شیرینی فروشی به فروش می رسد. به عنوان سوغات به شهرهای دیگر هم فرستاده می شود. نان لوله با شماره 2486 در فهرست میراث معنوی کشور(ناملموس) به ثبت رسیده است.

Show More

Website manager

واحد آمار و فناوری اطلاعات - مدیر وب‌سایت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خراسان جنوبی
Back to top button
en_USEnglish