Intangible heritage
مهارت پخت غذای بومی محلی نان جوش(نوجوش)
غذای سنتی و محلی است که بسیار مقوی و مغذی می باشد. از نان درست می شود که قوت اصلی مردم است و در وعده های غذایی ظهر و شب استفاده می گردد. همچنین در همه فصول سال مصرف می شود و مخصوص ایام و مراسم خاصی نیست. غذایی مناسب برای همه سنین از کودک تا بزرگسال می باشد.
نانجوش (نُاجُوشnōjuš) از غذاهای سنتی و محلی شهر بیرجند و روستاهای اطراف می باشد.
با توجه به مصاحبه ای که از افراد به خصوص بزرگان و میانسالان صورت گرفته است وجه تسمیه آن به این اسم هم برهمین اساس که که چون پس از تف دادن مواد آب جوشیده به آن اضافه می کنند و بعد نان ها را درآن خرد می کنند به همین علت به آن نٌاجوش می گویند. نان جوش با شماره 2490در فهرست میراث معنوی کشور( ناملموس ) به ثبت رسیده است.