حوله، جاجیم و سوغات محلی در سبد خرید گردشگران
شهرستان درمیان به نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران سوغات برد
شهسواری گفت: امسال در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران حوله بافی، جاجیم بافی و سوغات محلی عرضه شد.
به گزارش روابطعمومی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی، امیراسماعیل شهسواری، مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان درمیان با اشاره به حضور صنعتگران در رشته های حوله بافی، جاجیم بافی و سوغات محلی در این نمایشگاه، گفت: شهرستان درمیان به عنوان سرزمین قلعههای تاریخی شناخته میشود.
وی با بیان اینکه در این شهرستان ۴۰ قلعه تاریخی شناسایی شده است، افزود: بیش از ۳۰۰ اثر تاریخی در شهرستان وجود دارد که از این تعداد ۱۰۱ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان درمیان از آثار تاریخی این شهرستان به آرامگاه ابراهیم رضا، روستای آبگرم گزیک، قلعههای مسک، اسدیه ،درخش، سیدان، مسجد تاریخی سیدان و از صنایع دستی به سوزن دوزی، گلیمبافی، جاجیمبافی، ترکهبافی اشاره کرد.
شهسواری از آثار و جاذبههای گردشگری شهرستان درمیان روستای هدف گردشگری فورگ با بافت تاریخی بسیار زیبا را نام برد و افزود: مناطق نمونه گردشگری آسیابان درخش، روستای مسک با مناظر طبیعی، آبگرم طبیعی روستای گزیک پذیرای گردشگران است.
وی آرامگاه بی بی صاحبه نوزاد در روستای تاریخی نوزاد، آرامگاه سید مرتضی، گردشگری سیدان، آرامگاه ابراهیم رضا در روستای گردشگری آبگرم گزیک را از ظرفیتهای گردشگری مذهبی شهرستان درمیان بر شمرد.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان درمیان تعداد صنعتگران دارای شناسنامه را هزار نفر اعلام کرد و گفت: این افراد اغلب به صورت کارگاه خانگی در شهرستان فعالیت دارند.
شهسواری از محصولات بومی و محلی شهرستان درمیان به زرشک زعفران ،گردو و محصولات باغی اشاره کرد و گفت: چنار دوشنگان با ۸۰۰ سال قدمت، درخت کهنسال گردوی مسک با ۷۰۰ سال قدمت و سرو تاریخی فورگ با هزار و ۲۰۰ سال قدمت از آثار شاخص شهرستان درمیان در زمینه گردشگری طبیعی است.
به گفته وی در رشته گلیم بافی، جاجیم بافی، حوله بافی، تراش سنگ نیز ۳۰۰ نفر کارآموز تاکنون آموزش لازم را فرا گرفتند.
وی در پایان خواستار حضور گردشگران و بازدید از آثار تاریخی این شهرستان شد.