دسته بندی نشدهمیراث ناملموس

کف زنی(آئین و فن کف زنی ) در خراسان جنوبی

 

کف زنی یا کف درست کردن در اصطلاح محلی یک ماده غذایی و سنتی ویژه استان خراسان جنوبی می باشد. این خوراکی خاصیت درمانی برای معده نیز دارد و زمان زیادی جهت آماده شدن می برد. در اکثر روستاها و شهرهای استان و در زمستان انجام می شود.طی انجام مراسم کف زنی تمامی افراد فامیل دور هم جمع می شوند.وسایل مورد نیاز جهت درست کردن کف:یک عدد تغار سفالی- یک دسته چوب از گیاه گز

مواد لازم: گیاه بیخ که ماده اصلی آن محسوب می شود و در نهایت مقداری شکر یا شیره انگور.

هنگام درست کردن کف باید دقت کنیم تا هوا گرم نباشد هم چنین ظرف یا چوب آغشته به روغن نباشد زیرا باعث می شود کف خوب جا نیفتد.بیخ گیاهی است که در دشت های منطقه پیدا می شود .گاهی به جای شکر شیره انگور به آن اضافه می شود. کف در حقیقت یک نوع بستنی سنتی محسوب می شود که خاصیت دارویی نیز دارد.پس از آماده شدن کف را در ظرف های مختلف قرارداده و میل می کنند گاهی نیز مقداری زعفران یا پوره گردو یا پسته به آن اضافه می نمایند.این مراسم با شماره 815 در فهرست آثار معنوی(ناملموس) کشور به ثبت رسیده است.

 

مشاهده بیشتر

مدیر وب‌سایت

واحد آمار و فناوری اطلاعات - مدیر وب‌سایت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خراسان جنوبی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا