سیاه چادرهای عشایری نگارهی سه سویهی آیینها و سنتهای میراثفرهنگی در نوروز بشرویه
مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بشرویه گفت: سیاه چادرهای عشایری بشرویه با میزبانی از آیینها و سنتهای دیرینه، در ایام نوروز به کانون جذب هزاران مسافر و گردشگر تبدیل شدهاند.
بهگزارش میراثآریا، سیدامیر سلیمانی رباطی بیان کرد: مردم، مسافر و گردشگر با ملموسات میتواند مفهوم میراثفرهنگی را بفهمد و آیینه تمام نمای میراث ناملموس همان سنتها و آیینهایی است که در گوشه و کنار استان و خاصا در محورهای ورودی به شهرها با عنوان سیاه چادرهای عشایری چندسالیست بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بشرویه افزود: عشایر حاملین فرهنگ در برهههای مختلف تاریخ تا امروز بودهاند و هرآنچه از فرهنگ ناملموس میراثفرهنگی باقی مانده، امروز در قالب سیاه چادرها برای مسافران تجربه میشود.
او ادامه داد: اینان هرچه از هنردست در وجود داشتهاند و هر چه از ماهیت سنتهای آیین، غذایی، شیرینیها و دریک کلام انگارهی مردمشناسی نامیده میشود در قالبی سه بعدی به نمایش گذاشتهاند.
سلیمانی اضافه کرد: سیاه چادرها و آنچه در آن به مسافر عرضه میشود ناخوداگاه هر بییندهای را به خود جذب میکند و جذابیت آن در انتشار آرامش زنگی سنتی است.
مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بشرویه اذعان داشت: در سه نقطه مجاور روستای اصفاک و مجاور مجتمع خدماتی رفاهی امام رضا علیه السلام ۸ سیاه چادر عشایر دایر است و علاوه بر عرضه هنرهای سنتی، انواع دمنوشها، غذاهای محلی، خوراکیهای سنتی میان وعده و سوغات شهرستان مانند خاکشیر و پسته و گیاهان دارویی نیز عرضه میشود.
او در پایان گفت: روزانه قریب به ۷ هزار نفر ثبت آمار بازدید از سیاه چادرها را داریم و تاکنون رقمی نزدیک به ۳۵ میلیارد ریال فروش سیاه چادرهای عشایری شهرستان بشرویه بوده است.