گردشگری

توسعه گردشگری در استان خراسان جنوبی

استان خراسان جنوبی شرقی‌ترین استان ایران‌زمین، ﺳﺮزﻣﯿﻦ جواهرات سرخ (زعفران، عناب و زرشک)، دﯾﺎر ﮐﻮﯾﺮﻫﺎی روﯾﺎﯾﯽ، سرزمین قنات‌ها و قلعه‌های برافراشته قدیمی، باغ‌های سبز در قلب بیابان، موزه‌ها، غارها، مساجد تاریخی، کاروان‌سراها، آب‌انبارها، روستاهای گردشگری زیبا و مهد تمدن‌ها و فرهنگ‌های دیرین است.
این استان علی‌رغم کویری بودن، زیبایی‌های طبیعی و مناطق سرسبز، بکر و بی‌نظیری دارد که همگان را متعجب ساخته و می‌توان ترکیبی از جاذبه‌های متنوع را در این استان یافت.
خراسان جنوبی با ﭘﯿﺸﯿﻨﻪ ﺗﺎرﯾﺨﯽ عظیم، از لحاظ فرهنگ، علم و معرفت نیز یکی از درخشان‌ترین نقاط ایران است، استانی با مردمانی نجیب و مهمان‌نواز که در برابر عظمت این پهنه جادویی سر تعظیم فرود آورده و دانش بومی همزیستی با این اقلیم سرسخت اما بخشنده را دریافته‌اند.
توسعه گردشگری یکی از بهترین راه‌حل‌های رفع و کاهش معضل بیکاری و اشتغال در استان خراسان جنوبی است.
اجرای 29 پروژه سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری
در سال گذشته در استان خراسان جنوبی 29 پروژه گردشگری و سرمایه‌گذاری اجرا شده که از این تعداد 18 پروژه استانی با اعتبار 22090 میلیون ریال و 11 پروژه ملی با اعتبار 68090 میلیون ریال بوده است.
بیشترین نوع پروژه‌های سرمایه‌گذاری استان اقامتگاه‌های بوم‌گردی و سپس سفره‌خانه سنتی و دفاتر خدمات مسافرتی بوده است.
در این مدت یارانه سود و کارمزد تسهیلات بانکی به طرح‌های گردشگری بخش خصوصی به مبلغ 1380 میلیون ریال و از محل تبصره 18 و برای طرح‌های نیمه تمام گردشگری بخش خصوصی مبلغ 125000 میلیون ریال پرداخت شده است.
• صدور و تمدید پروانه بهره‌برداری 20 واحد تأسیسات گردشگری
در سال گذشته صدور و تمدید پروانه بهره‌برداری 20 واحد تأسیسات گردشگری در خراسان جنوبی انجام شده که شامل 10 واحد اقامتگاه بوم‌گردی، 2 واحد سفره خانه سنتی،‌6 مورد دفاتر خدمات مسافرتی و 1 مورد هتل و 1 مورد رستوران بوده است و برای 5 نفر اشتغال ایجاد شده است.
در خراسان جنوبی به دلیل وجود روستاهایی با قابلیت‌های کم‌نظیر تاریخی، فرهنگی و طبیعی، تقویت گردشگری روستایی در اولویت‌های توسعه گردشگری است. طی این سالها تمرکز بر احداث و بهره‌برداری از اقامتگاه‌های بوم‌گردی در این روستاها بوده است و در حال حاضر 80 اقامتگاه بوم‌گردی در استان فعال است که 10 اقامتگاه بوم‌گردی در یک‌سال گذشته به بهره‌برداری رسیده است و قطعا با ورود گردشگران به این اقامتگاه‌ها باعث صدور فرهنگ این منطقه از کشور از طریق ارائه محصولات محلی، خوراک، لباس و پارچه‌های سنتی، آداب و رسوم، صنایع‌دستی و …می‌شود.
• صدور 62 فقره موافقت اصولی در حوزه گردشگری
در یک‌ سال گذشته تعداد 62 فقره موافقت اصولی از طریق سامانه موافقت اصولی برای ایجاد تأسیسات گردشگری صادر شده است.
6 پروژه ایجاد تأسیسات گردشگری با حجم سرمایه‌گذاری 1250 میلیارد ریال نیز از محل منابع بند الف، تبصره 18 پرداخت شده است.
• اقامت حدود 2 میلیون گردشگر داخلی و خارجی در خراسان جنوبی
یک میلیون و ۹۷۸ هزار و ۶۵۴ گردشگر از ابتدای سال تاکنون در تاسیسات گردشگری استان اقامت داشتند واین تعداد گردشگر در ۱۹۱ مورد از تاسیسات گردشگری حضور داشتند.
گردشگران در این مدت بیشتر در شهرستان‌های طبس، فردوس و بیرجند اقامت داشته‌اند و عمده گردشگران خارجی از کشور‌های اروپایی از جمله انگلیس، ایتالیا، فرانسه، سوئد و سوئیس به خراسان جنوبی آمدند و گردشگران از کشور‌های آسیایی از جمله افغانستان، پاکستان و چین، خراسان جنوبی را به عنوان مقصد سفرشان در این مدت انتخاب کرده‌اند
• صدور شش فقره گواهینامه راهنمایان طبیعت‌گردی در شش ماهه ابتدای سال 1401
شش فقره گواهینامه راهنمایان طبیعت‌گردی از ابتدای سال جاری در خراسان جنوبی صادر شده است و با توجه به برگزاری متناوب دوره‌های کوتاه‌مدت آموزش گردشگری در دو موسسه آموزشی تخصصی گردشگری استان و متعاقب آن برگزاری آزمون جامع گردشگری همزمان با سراسر کشور و انجام مصاحبه‌های مربوط به آن، شش فقره گواهینامه راهنمایان طبیعت‌گردی از ابتدای سال در استان صادر شده است.
برگزاری دوره‌های آموزشی و صدور گواهینامه‌ها با هدف تقویت بنیه زیرساخت‌های کیفی و کمی خدمات گردشگری خراسان جنوبی انجام شده است و برای تقویت بازار گردشگری استان ادامه خواهد داشت.
• افتتاح 9 پروژه در هفته گردشگری
9 پروژه در هفته گردشگری با حجم کل سرمایه‌گذاری 535500 میلیون ریال افتتاح خواهد شد و برای 64 نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.
در حال حاضر 10 هتل، 80 اقامتگاه بوم‌گردی، 38 رستوران بین راهی، 15 مهمان‌پذیر، 13 مجتمع خدمات رفاهی بین‌راهی، 3 مجتمع گردشگری،‌ 2 مجتمع آبدرمانی، 16 سفره‌خانه سنتی در استان فعال است.
هادی شاه‌وردی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: «۲۳۰ میلیارد تومان پروژه برای توسعه و تامین زیرساخت‌های گردشگری مورد نیاز استان برای دور دوم سفر رئیس جمهور در نظر گرفته شده است.»
شاه‌وردی با بیان اینکه اعتبارات استانی حوزه گردشگری امسال ۸۰ درصد افزایش یافت، عنوان کرد: «این اعتبار در سال جاری تاکنون ۱۰ میلیارد تومان بوده و سال گذشته ۶ میلیارد تومان بود که نشان از نگاه فرمانداران به مقوله حوزه گردشگری دارد.»
او با اعلام اینکه تقویم رویدادهای گردشگری استان تدوین شده است گفت: «۱۰۳ مورد در این تقویم طراحی شده و در همه ماه‌های سال می‌توان برنامه تعریف کرد که در جهت توسعه گردشگری می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.»
او از راه‌اندازی دفتر بررسی در اداره‌ کل میراث فرهنگی استان خبر داد و گفت: «جای این دفتر در استان خالی بود و همه دفاتر گردشگری و سایرین برای ورود گردشگر باید تاییده دفتر بررسی داشته باشند در حالی که این کار در گذشته در خراسان رضوی انجام می‌شد.»
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی بیابان لوت را یکی از جاذبه‌های منحصر به فرد بین سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان برشمرد و افزود: «امسال نخستین بار ثبت زمینی دمای هوا در گرمترین نقطه زمین یعنی بیابان لوت را داشتیم و اکنون نگاه بسیاری از گردشگران به سمت این بیابان است.»
شاه‌وردی بیان کرد: «در حال حاضر با توجه به ثبت زمینی دما در ریگ یلان دهسلم نهبندان بیابان لوت که نخستین بار در کشور انجام شد، برای فاصله ۳۰ کیلومتری دسترسی به این نقطه نیاز به اعتبار داریم تا فضا برای گردشگران فراهم شود.»
او گفت: «این موضوع در کمیته امنیت کویر از حالت قرمز به نارنجی تغییر پیدا کرده و گردشگران با اخذ مجوز می‌توانند در منطقه حاضر شوند.»

مشاهده بیشتر

روابط عمومی

آخرین اخبار و تازه‌های مختلف اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خراسان جنوبی
دکمه بازگشت به بالا
fa_IRفارسی