آئین و مراسم پخت آش بزباش در شهرستان خوسف
یکی از غذاهای محلی خراسان جنوبی، در شهرستان خوسف و روستای نصرآباد و اطراف می باشد. این غذا از سال های قبل در شهرستان خوسف و روستاهای وابسته پخت می شده است. از روز اول محرم تا یازدهم محرم هر روز بعد از ظهر شروع به پختن می کنند که شب و بعد از برگزاری مراسم عزاداری دربین اهالی و شرکت کنندگان در مراسم تقسیم شود. این غذا همراه با نان و سبزی مصرف می شود.
البته اکنون در بعضی از روستاهای اطراف و شهرستان خوسف در روزهای به خصوصی مانند اربعین، چهل هشتم و یا اینکه مردم برای رفتن به زیارتگاههای اطراف که به صورت دسته جمعی و کاروانی می روند این آش را می پزند.
وجه تسمیه: چون ماده اصلی این غذا گوشت و چربی گوسفندی(بز) می باشد آن را آش بزباش می نامند. مواد لازم: گوشت گوسفند، نخود، عدس، روغن، پیاز، سیر، آرد، رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، دارچین، نمک است.آش بزباش با شماره 2059 در فهرست میراث معنوی کشور(ناملموس) به ثبت رسیده است.