مقاله و یادداشت

خراسان جنوبی، میزبان هنرهای اصیل ایرانی

نقش نمایشگاه‌ها ‌برای ایجاد فرصت‌های بازاریابی، فروش، برندسازی بسیار حائز اهمیت است و اجتماع واحدهای تولیدی در یک‌زمان و مکان خاص از سراسر کشور علاوه بر رونق اقتصاد بومی سبب رونق تولید، اشتغال‌زایی و خودکفایی در عرصه‌های‌ مختلف می‌شود و اصولاً نمایشگاه‌های صنایع‌دستی قوی‌ترین ابزار تبلیغاتی صنایع‌دستی کشور محسوب می‌شود چون محلی است برای عرضه‌ی این هنر.
در این راستا برگزاری پنجمین نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی در آذرماه امسال با بیش از ۲۰۰ غرفه و عرضه ۱۰ گروه صنایع‌دستی و بیش از ۳۰ رشته صنایع‌دستی با شعار شرق باشکوه میزبان دستان هنرمند ایران‌زمین علاوه بر کمک به معرفی آثار هنرمندان استان‌های مختلف می‌تواند موجب توسعه و رونق اقتصادی و اشتراک‌گذاری آداب‌ورسوم و فرهنگ‌های جای‌جای سرزمین عزیزمان می‌شود.
افزون بر ۱۰ هزار هنرمند، هنرهای گوناگون دستی و سنتی استان خراسان جنوبی را تماشایی می‌کنند و خوسف شهر ملی مله‌بافی، خور، روستای ملی گوهرسنگ و روستای جهانی توبافی خراشاد، تمام‌قد در کنار آوازه هنر، فرهنگ و تمدن خراسان جنوبی ایستاده‌اند.
بسیاری از صنایع‌دستی که در این نمایشگاه ارائه می‌شود، مانند منسوجات سنتی ما در قالب شال و لباس و مانتو دستبافت در جامعه مورداستفاده مردم قرار گرفته و مخاطبان خاص خود را به‌ویژه در میان قشر جوان دارد. این مسئله در مورد ظروف مختلفی نظیر شیشه‌های سنتی و ظروف سفالی و سرامیک هم دیده می‌شود و مردم از این ظروف در خانه‌های خود استفاده می‌کنند. در کلان‌شهرهایی مثل تهران و مشهد مخصوص در مرکز شهرها، رستوران‌هایی وجود دارد که با ایجاد خلاقیت در صنایع‌دستی فضایی نو و خاص را پدید آوردند و این فضا برای مردم و قشر جوان جامعه جذابیت دارد. حتی امروزه مردم در منازل خود از گلیم و گبه و نمد خیلی بیشتر از گذشته استفاده می‌کنند، به همین دلیل طی سال‌هایی که پشت سر گذاشتیم علاوه بر جنبه‌ تزیینی صنایع‌دستی، جنبه‌ کاربردی آن بیشتر مطرح‌ شده و اتفاقاً به دلیل نقش و نگار و زیبایی‌هایی که صنایع‌دستی دارند، در بین اقشار مختلف جامعه جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است و برگزاری این‌چنین نمایشگاه‌هایی در فصول مختلف سال باعث پیوند بیشتر مردم و هنرمندان صنایع‌دستی می‌شود.
ما در حال حاضر کارگاه‌های بزرگی برای تولید صنایع‌دستی در استان خراسان جنوبی داریم که قابلیت سفارش‌پذیری دارد. دسته دیگری از صنایع‌دستی را هم داریم که به دلیل جنبه هنری که دارند بسیار خاص و نفیس هستند و این آثار در مکان‌هایی مثل گالری‌ها، موزه‌ها و نمایشگاه‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند و جایگاه خاص خود رادارند. در هر حال باید بگوییم صنایع‌دستی در جنبه‌های مختلف جایگاه خاص خود را پیدا کرده است.
به‌هرحال مردم در نمایشگاه‌ها بهتر دیده، مقایسه و انتخاب می‌کنند و این مهم، بهترین و مهم‌ترین کارکرد نمایشگاهی است، همچنین به‌جز حوزه تولید همیشه یکی از جدی‌ترین موضوعات بازار بخش فروش است و نمایشگاه‌ها می‌توانند در بازاریابی و فروش نقش مؤثری ایفا کنند اما تا چه حد برپایی نمایشگاه‌های این‌چنینی کمک‌حال هنرمندان است جای تأمل دارد؟

Show More

Public relations

The latest news and updates of the General Directorate of Cultural Heritage, Tourism and Handicrafts of South Khorasan Province
Back to top button
en_USEnglish