Cultural Heritage

همایش ملی باستان‌شناسی ایران در دانشگاه بیرجند برگزار شد

ششمین همایش ملی باستان‌شناسی ایران با حضور محققان و اساتید برجسته از سراسر کشور به مدت ۲ روز در تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار شد.
به‌گزارش میراث‌آریا این همایش با حضور اندیشمندان، اساتید برجسته باستان‌شناسی و دانشجویان با هدف آن ارتقای سطح علمی و حرفه‌ای دانش باستان‌شناسی در کشور روزهای 16 و 17 آبان ماه 1403 برگزار شد.
سامان فرزین دبیر علمی همایش ملی باستان‌شناسی ایران در خراسان جنوبی گفت: در مجموع ۱۵۴ مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه همایش ارسال شد که پس از داوری ۱۰۲ مقاله پذیرش شد.
دبیر علمی همایش ملی باستان‌شناسی ایران در خراسان جنوبی افزود: از مجموع ۱۰۲ مقاله پذیرفته شده ۷۴ مقاله پس از داوری منتشر شد و در این همایش منتشر و نسخه الکترونیکی آن تهیه شده است.
او تاکید کرد: برگزاری همایش‌های باستان شناسی در ابعاد بین المللی، ملی و منطقه‌ای و ارائه دستاوردهای علمی باستان شناسی و چاپ و نشر نتایج پژوهش‌های میدانی همواره یکی از مهم‌ترین رویدادهای باستان‌شناسی کشور قلمداد می‌شود.
فرزین تصریح کرد: با گسترش دانش باستان‌شناسی در سرزمین کهن ایران که خود کانون مهم در حوزه پژوهش‌های باستان‌شناسی است معرفی دستاوردها، فرهنگ‌ها و تمدن‌های کهن نویافته از سوی دانشگاه‌ها و مراکز علمی – آموزشی اهمیتی دو چندان یافت.
دبیر علمی همایش ملی باستان‌شناسی ایران در خراسان جنوبی ادامه داد: از آنجا که توسعه و تفوق بر عوارض و مشکلات عصر جدید بدون اتکا بر پیشینه تاریخی و مواریث فرهنگی این مرز و بوم میسر نخواهد بود لذا انجام مطالعات و پژوهش‌های باستان‌شناسی می‌تواند نقش موثری در این زمینه داشته باشد.
او با اشاره به اهداف اصلی این همایش ملی گفت: انتشار آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه مطالعات باستان‌شناسی و علوم میان رشته‌ای، هم اندیشی متخصصان، اساتید و صاحبنظران باستان‌شناسی و علوم میان رشته‌ای، معرفی ابعاد و قابلیت‌های رشته باستان‌شناسی در کشور برای ایجاد انگیزه و جذب دانشجویان، اساتید و پژوهشگران از جمله این اهداف است.
فرزین ادامه داد: همچنین ایجاد بستر مناسب برای تحقیق و پژوهش و ارتقای سطح علمی کشور در حوزه مطالعات باستان شناسی و علوم میان رشته‌ای و بررسی دستاوردها، فرصت‌ها و آسیب‌های رشته باستان شناسی و ارایه راهکارهای مناسب برای رفع مشکلات، ایجاد ارتباط بین دانشگاه‌های مجری رشته باستان شناسی و علوم میان رشته‌ای با مراکز علمی و تحقیقاتی کشور از دیگر اهداف برگزاری ششمین همایش ملی باستان‌ شناسی است.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند تاکید کرد: بدون تردید برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های علمی در سطح ملی و بین المللی همواره با چالش‌های فراوانی روبه رو است که این موضوع در حوزه علوم انسانی و هنر به دلیل تعدد مراکز تصمیم‌گیر و حمایت واقعی نشدن از طرف مسئولان دو چندان است.
او اظهار کرد: با وجود مشکلات فراوان پیش‌رو همایش از جمله تنگناهای مالی، عشق، دلسوزی و خردی جمعی ابزار نیرومند تفوق بر مشکلات بوده است اما با همه موانع و مشکلات نتایج ارزشمند فعالیت‌های علمی این همایش در کتاب پیشرو (کتاب الکترونیکی مجموعه مقالات ششمین همایش ملی باستان‌شناسی ایران) همزمان با روزهای برگزاری همایش منتشر و در اختیار علاقمندان و جامعه باستان شناسی ایران قرار می‌گیرد.
فرزین گفت: امیدوارم انتشار این مجموعه بتواند سهم کوچکی در آگاه کردن نسل جوان و علاقمند از نتایج برخی از پژوهش‌های باستان‌شناسی ایران داشته باشد.
برگزاری نشست‌های علمی از جمله نشست باستان‌شناسی پیش از تاریخ، باستان‌شناسی دوران تاریخی، باستان‌شناسی دوران اسلامی و باستان‌شناسی و علوم میان‌رشته‌ای در این همایش برگزار شد.

Show More

Public relations

The latest news and updates of the General Directorate of Cultural Heritage, Tourism and Handicrafts of South Khorasan Province

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
en_USEnglish