گردشگری

توسعه همکاری‌های مرزی و اقتصادی بین استان‌های خراسان جنوبی و فراه

در نشست مشترک استاندار خراسان جنوبی و والی فراه، توسعه همکاری‌های مرزی، اقتصادی و درمانی بین دو استان، مورد تأکید قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری میراث‌آریا، در جریان سفر استاندار خراسان جنوبی به افغانستان، نشست مشترکی با والی فراه و با حضور معاون اقتصادی وزارت امور خارجه، معاون وزارت راه و شهرسازی و سفیر ایران در افغانستان و جمعی از مسئولین دو طرف و تجار افغان، با هدف تقویت همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های اقتصادی، مرزی، درمانی، آموزشی و زیرساختی برگزار شد.
استاندار خراسان جنوبی در این جلسه به تشریح ظرفیت‌های مرزی استان پرداخت و با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد صادرات استان به افغانستان در سال گذشته از طریق بازارچه مرزی ماهیرود انجام شده، خاطرنشان کرد: دو میلیون و ۹۱۴ هزار تُن کالا به ارزش ۹۴۱ میلیون دلار از مرز ماهیرود به کشور افغانستان صادر شده است.
سیدمحمدرضا هاشمی مرز ماهیرود را کوتاه‌ترین مسیر ترانزیتی فراه به بندرعباس دانست که بیش از ۵۰۰ کیلومتر مسیر را کاهش می‌دهد.
استاندار خراسان‌جنوبی با تأکید بر لزوم افزایش ساعت کاری مرز ماهیرود، از تلاش برای تسهیل هرچه بیشتر تردد تجار و مسافران خبر داد و گفت: آمادگی لازم برای بازگشایی مرزهای میل ۷۳ و دوکوهانه با همکاری طرف افغان نیز وجود دارد.
او به ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی استان اشاره کرد و اظهار کرد: آمادگی کامل برای پذیرش بیماران از استان فراه و ارائه خدمات درمانی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی وجود دارد.
به گفته هاشمی، توسعه گردشگری سلامت به عنوان یکی از محورهای همکاری می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.
استاندار خراسان‌جنوبی با اشاره به تحصیل بیش از ۸۵۰ دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های خراسان جنوبی هم گفت: در نخستین نشستی که با این دانشجویان برگزار شد، مشکل اصلی آن‌ها در حوزه گذرنامه بود که با تشکیل کمیسیون دانشجویی ویژه، موضوع به‌سرعت رسیدگی و مرتفع شد.
او با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی استان، از آمادگی برای توسعه کشت فراسرزمینی و قراردادی خبر داد و افزود: کارخانه قند قهستان از زیرساخت‌های مهم استان در این زمینه است که می‌تواند بستر مناسبی برای همکاری مشترک با افغانستان باشد.
هاشمی در ادامه از سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی فراه برای حضور در نمایشگاه اقتصادی خردادماه در بیرجند دعوت کرد و بر ضرورت برگزاری نشست‌های مستمر در مرکز فراه، مرز مشترک و بیرجند تأکید کرد.
استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۳۲ مگاوات برق در ۱۱۶ ساختگاه در سطح استان در حال تولید است، گفت: نیروگاه بادی با ظرفیت ۱۰ مگاوات در منطقه درح به بهره‌برداری رسیده و ۴۰ مگاوات دیگر نیز در شهریور ماه همزمان با هفته دولت افتتاح خواهد شد.
او از آمادگی استان برای انتقال دانش فنی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و تأمین برق مورد نیاز مشترک خبر داد.
هاشمی همچنین به ظرفیت‌های معدنی خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: این استان با دارا بودن بیش از ۵۴ نوع ماده معدنی و بزرگترین ذخیره زغال‌سنگ خاورمیانه با ۹۰۰ میلیون تُن، یکی از استان‌های شاخص کشور در حوزه معدن است که زمینه فرآوری و سرمایه‌گذاری در این بخش نیز در حال گسترش است.
استاندار خراسان‌جنوبی در پایان از همکاری سرکنسولگری و سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان برای تسهیل این سفر قدردانی و ابراز امیدواری کرد که این تعاملات در آینده نیز تداوم یابد.

مشاهده بیشتر

روابط عمومی

آخرین اخبار و تازه‌های مختلف اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خراسان جنوبی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا