۱۳ اثر تاریخی خراسان جنوبی به بخش خصوصی واگذار میشود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: ۱۳ اثر تاریخی استان با هدف رشد و توسعه گردشگری و حمایت صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور به بخش خصوصی واگذار میشود.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی، مهدی جعفری روز دوشنبه ۳۰ مهرماه ۱۴۰۳ در نشست تخصصی اقتصاد میراثفرهنگی ویژه بناها و اماکن تاریخی استان که با حضور مدیرعامل صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور برگزار شد، بیان کرد: خراسان جنوبی دومین استان امن سرمایهگذاری است اما ظرفیتهای گردشگری آن به درستی معرفی نشده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین خراسان جنوبی پنجمین استان دارای سرمایهگذاری خارجی در کشور محسوب میشود، در حالیکه شرایط خاص آن سبب شده سرمایهگذاران بخش گردشگری مشکلاتی داشته باشند.
او با اشاره به چهار فصل بودن این استان در حوزه گردشگری تصریح کرد: خراسان جنوبی استان دیرینههای پایدار بوده و دارای تنوع گردشگری است اما به خوبی معرفی و شناسانده نشده است.
جعفری عنوان کرد: این استان سرزمین ظرفیتها است اما به آن پرداخته نشده، در حالیکه مسئولان کشوری باید در خصوص رعایت عدالت اجتماعی در استانها پاسخگو باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: دغدغههای سرمایهگذاران به این دلیل است که در شرایط بسیار سختی در این استان سرمایهگذاری کردهاند.
او با اشاره به آب و هوا و اقلیم متفاوت استان همچنین همجواری با کشور افغانستان گفت: این موضوع سبب شده گردشگران و مسافران به این استان کمتر سفر کنند لذا ظرفیتهای تاریخی و گردشگری کمتر معرفی شده است.
جعفری یادآور شد: در سالهای گذشته در حوزه گردشگری سرمایهگذاری زیادی انجام شده اما بخش خصوصی دغدغههایی دارند که باید پیگیری و رفع شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه هیچکس پشت درب اتاق ما نمیماند و مشکلات را پیگیری خواهیم کرد افزود: کارگروه تسهیل ویژه صنایعدستی و گردشگری در دستور کار قرار بگیرد تا مشکلات سرمایهگذاران با همفکری دستگاههای متولی پیگیری و رفع شود.
او بیان کرد: واگذاری اماکن تاریخی استان به سرمایهگذاران بخش خصوصی اقدام خوبی برای معرفی ظرفیتها و پتانسیلهای استان است که باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده شود.
جعفری اظهار کرد: از مدیرعامل صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی درخواست داریم با توجه به ظرفیت این صندوق، خراسان جنوبی را حمایت کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: خراسانجنوبی سرزمین فرش بوده و در حوزه پارچه بافی و صنایع دستی دیگر دانش بومی دارد، برخی صنایع دستی سالهای گذشته به فراموشی سپرده شده که احیای این صنایع در سالهای اخیر رونق گرفته است.
او خواستار توجه ویژه به حوزه صنایع دستی به خصوص فرش خراسان جنوبی شد و گفت: یک نفر به عنوان نماینده صندوق احیا و بهرهبرداری در استان معرفی شود.
جعفری با بیان اینکه طرح جامع گردشگری خراسان جنوبی هنوز تدوین نشده است، افزود: فصل یک و دو این طرح نوشته شده و فصل سوم در حال نگارش است اما برای تکمیل نیاز به حدود هفت میلیارد ریال اعتبار دارد که تقاضا داریم صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور این طرح را حمایت مالی کند.