تکنیک و فن ترکه بافی(سافت بافی)
پس از جدا سازی شاخه های ( ترکه ها – سافت ها ) مورد نظر از دو نوع درخت بید ، سرخ بید ( مینا ) و بید رودی و یا شاخه های درختچه سافترگ ( بادام کوهی ) اولین مرحله ساخت سبد که درتمامی انواع تولیدات آن یکسان می باشد آغاز می شود . شاخه های جدا شده از درخت ، برای شروع به کار از هر گونه برگ وزائده پاک شده و بر حسب طول و قطر دسته بندی می شوند در صورت استفاده ازسافت های قدیمی و غیر منعطف ، آنها را در چندین روز در آب میخیسانند تا انعطاف پذیر و قابل استفاده شود. ،سپس بصورت 2 دسته چهارتایی عمودبر هم ، از داخل هم عبور داده شده و با مهاراین کلاف متقاطع عمودی ساختاری 8 شعاعی ( ستاره هشت پر )که سازمان اساسی و اولیه کاررا تشکیل می دهد بوجود می آید .آنگاه به وسیله سافت های نازک عمل بافت را به شیوه یکی از زیر، یکی از رو آغاز کرده و این کار را تا تکمیل دیواره های شیء ادامه می دهند . بر اساس شکل ظرف ، لبه های کار و سافت های دیواره به کمک فشار ما بین دست و پای هنرمند نشسته ، مایل به داخل می شود و در انتهای کار نیز پس از بستن زنجیره وار سافت ها ، اضافات شاخه ها را در پشت کار با چاقو قطع کرده وهمسطح می کنند. از تولیدات ترکه بافی بیشتر به عنوان جای نان، آبکش برنج، شستن سبزی و میوه، سبد میوه ، سبزی و گل ، خشک کردن میوه ها ، حمل بار و جای خوراک حیوانات اهلی و … استفاده می شود.این تکنیک با شماره 813 در فهرست آثار ملی کشور( ناملموس) به ثبت رسیده است.