General manager

مدیرکل میراث‌فرهنگی خراسان جنوبی: ۹۷ درصد تعهد اشتغال حوزه میراث‌فرهنگی خراسان جنوبی محقق شده است

مدیرکل میراث‌فرهنگی خراسان جنوبی گفت: با توجه به مصوبات کارگروه اشتغال خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۱ تعداد ۷۵۰ نفر تعهد ایجاد اشتغال داشته‌ایم که ۹۷ درصد آن محقق شده است.
به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی،هادی شاه‌وردی بابیان اینکه همکاران ما به دلیل نبود ساختمان اداری مناسب در بدترین حالت ممکن خدمات ارائه می‌کنند، گفت: نسبت کارکنان این اداره کل به زیربنای ساختمان فعلی سطح کمی است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی گفت: به دلیل نبود توان مالی مجبوریم از مکان فعلی استفاده کنیم.
شاه‌وردی با اشاره به اینکه از استاندار و معاونان برای ساخت ساختمان یا خرید ملکی درخواست کمک کرده‌ایم، افزود: نداشتن تجهیزات اداری و خودروی مناسب با فعالیت‌های این اداره‌کل در سه حوزه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری که شامل ساخت‌وساز، مرمت و نظارت می‌شود، یکی دیگر از مشکلات موجود است.
او بابیان اینکه مشکلات فعلی از گذشته وجود داشته است، اظهار کرد: به دلیل وجود این مشکل، بازدیدها با تأخیر انجام شده و از نظر نیروی انسانی هم مشکل داریم.
شاه‌وردی ادامه داد: مکتوب این موارد را به مسئولان استان اعلام کرده‌ایم که امیدواریم قول‌های داده شده در این خصوص اجرای شوند.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی در پاسخ به سؤالی درباره استقرار این اداره کل در ساختمان فعلی فرمانداری بیرجند بیان کرد: در زمان حضور قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی در نمایشگاه گردشگری تهران که چندی پیش برگزار شد با حضور فرماندار بیرجند در این زمینه طرح موضوع شد و قائم‌مقام وزیر برای پرداخت بخشی از هزینه مربوط به خرید ساختمان موردنظر اعلام آمادگی کرد تا بخشی دیگر از این هزینه را استان پرداخت کند.
شناسایی سه هزار اثر میراث‌فرهنگی خراسان جنوبی
او بابیان اینکه حوزه میرا‌فرهنگی بحث حاکمیتی این اداره کل است، افزود: بیش از سه هزار اثر در حوزه میراث‌فرهنگی خراسان جنوبی تاکنون شناسایی شده و از این تعداد تاکنون حدود یک هزار و یک اثر را ثبت کرده‌ایم.
به گفته شاه‌وردی بسیاری از بناهای موجود با توجه به شرایط آب و هوایی استان به مرمت اضطراری نیاز دارند که انجام این کار با اعتبارات استان و وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اجرایی نمی‌شود و به نگاه ویژه فرمانداران دراین‌باره نیاز است.
او گفت: همه‌ساله وزارت متبوع برای مرمت بناهای مشارکتی به ما اجازه می‌دهد تا در قالب تفاهم‌نامه با مالک بنای موردنظر این کار را انجام دهیم. که تاکنون مالکین حدود ۱۰۰ بنا در این خصوص درخواست داده‌اند.
شاه‌وردی ادامه داد: این موضوع را به وزارتخانه اعلام کرده‌ایم و بر اساس اعتبار پیش‌بینی شده در این زمینه هرسال به شکل مشارکتی ۵۰ درصدی کار مرمت و بهسازی تعدادی از این بناها انجام می‌شود.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی بابیان اینکه در سال گذشته برای مرمت و بهسازی ۴۰ بنای استان به شکل مشارکتی اقدام شده است، گفت: گردشگری حوزه سرمایه‌گذاری است و ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی در این زمینه در خراسان جنوبی وجود دارد.
شاه‌وردی بابیان اینکه پنج اثر ثبت جهانی در استان داریم، اظهار کرد: این تعداد اثر ثبت جهانی در استان‌های مطرح کشور وجود ندارد و جزو استان‌های برتر در این خصوص هستیم.
تأمین زیرساخت اصلی‌ترین مشکل سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی از فضاهای بکر طبیعی، بیابان لوت، مناطق کوهستانی، چشمه‌های آب‌معدنی و…به‌عنوان بخشی از ظرفیت‌های موجود استان در حوزه گردشگری یاد کرد و ادامه داد: بیشتر مشکل موجود در این زمینه، تأمین زیرساخت برای سرمایه‌گذارانی است که با اشتیاق فراوان برای سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی اقدام می‌کنند.
او اظهارکرد: افزایش هزینه‌ها و محدودیت‌های اعتباری سبب اذیت سرمایه‌گذاران در این حوزه می‌شود که شرمنده آن‌ها هستیم.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی بابیان اینکه فضاها و مجتمع‌هایی در بهترین جاها داریم که مشکل زیرساختی دارند، گفت: زمانی که پیشرفت طرح موردنظر بیش از ۳۰ درصد باشد، می‌توانیم برای ایجاد زیرساخت‌ها، اقدام کنیم.
او در زمینه منطقه گردشگری بند دره افزود: سرمایه‌گذار در بخشی از منطقه بند دره بیرجند زمین دارد اما همه زمین‌های موجود در این منطقه متعلق به سرمایه‌گذار نیست و باید بررسی شود که چه مقدار از این اراضی متعلق به سرمایه‌گذار موردنظر است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: در سفر اول احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق به استان، مجوز منطقه گردشگری بند دره صادر شد و شرکت پویش به‌عنوان سرمایه‌گذار معرفی شد.
شاه‌وردی اظهار کرد: همچنین قراردادی در این خصوص منعقد و ۱۵ هکتار از اراضی منابع طبیعی در سال‌های گذشته به این منظور واگذار شد تا در مدت سه سال اقدامات لازم برای اجرای طرح گردشگری در این منطقه انجام شود.
به گفته او هیچ اقدامی تاکنون توسط شرکت سرمایه‌گذار برای اجرای طرح گردشگری در بند دره انجام نشده است.
شاه‌وردی تصریح کرد: بعد از ورود معتمدیان استاندار سابق خراسان جنوبی، شهرداری طرحی برای این منطقه تهیه کرد و اقدامات موردنظر با همکاری همه دستگاه‌های مربوط انجام شد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی بیان‌کرد: زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در این منطقه به شهرداری واگذار شده است و شهرداری هم دنبال سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاری در این زمین‌ها است.
شاه‌وردی با اشاره به اینکه در نمایشگاه گردشگری که چندی پیش در تهران برگزار شد، منطقه گردشگری بند دره را برای سرمایه‌گذاری معرفی کردیم، افزود: با توجه به استقبال مردم از فضای ایجاد شده در بند دره، به فرمانداری بیرجند و استانداری پیشنهاد داده‌ایم که مسیر بند امیر شاه از بلوار پیامبر اعظم (ص) تا بند را برای استفاده مردم فراهم کنند.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان جنوبی تأکید کرد: انجام این کار نیازمند همت استانی و شهرستانی است و اولین کار در این زمینه مشخص شدن املاک موجود در این مسیر برای تعیین تکلیف آن‌ها است.
وضعیت اشتغال حوزه صنایع‌دستی
مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اعلام اینکه این اداره‌کل سومین دستگاه استان درزمینهٔ اشتغال‌زایی است، گفت: با توجه به مصوبات کارگروه اشتغال خراسان جنوبی ۷۵۰ نفر در سال ۱۴۰۱ تعهد ایجاد اشتغال داشته‌ایم که ۹۷ درصد آن محقق شده است.
شاه‌وردی بابیان ین که سه درصد دیگر هم تا پایان سال محقق می‌شود، افزود: در بحث آموزش، با یک شرکت به‌عنوان متولی برگزاری دوره‌های آموزشی قراردادی منعقد کرده‌ایم تا آموزش‌های موردنظر بر اساس رشته‌های مزیت‌دار برگزار شود.
او تصریح کرد: در بحث کیفیت و در صورت ضرورت نیازمند کمک فرمانداران و شخص استاندار برای تخصیص اعتبار در این خصوص هستیم زیرا با ۳۰۰ یا ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار اتفاق خاصی رقم نمی‌خورد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی بیان کرد: در بسیاری از شهرستان‌های خراسان جنوبی بازارچه صنایع‌دستی و مرکز آموزش وجود ندارد و به‌سختی از فضاهای موجود استفاده می‌شود.
شاه وردی اظهار امیدواری کرد که با تخصیص اعتبارات مربوط به سفر دوم رئیس‌جمهور به استان، چند بازارچه صنایع‌دستی در شهرستان‌های خراسان جنوبی ایجاد شود.
او از همکاری شهرداری بیرجند برای حمایت از فعالان صنایع‌دستی با اختصاص مکان‌های برای این منظور تشکر کرد.

 

Show More

Public relations

The latest news and updates of the General Directorate of Cultural Heritage, Tourism and Handicrafts of South Khorasan Province
Back to top button
en_USEnglish