آمارها سخن میگویند: شکوفایی صنایعدستی شهرستان قاینات در سال ۱۴۰۳
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قاینات گفت: حوزه هنرهای سنتی و صنایعدستی اداره شهرستان قاینات در 9 ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ روزهای پرطراوتی را تجربه کرد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی، حمید عباسزاده بیان کرد: صنایعدستی نه تنها در اقتصاد و اشتغال تأثیرگذار است، بلکه دیگر کارکرد آن را کمک به حفظ و ترویج فرهنگ و تاریخ است، هنرهای سنتی و صنایعدستی به عنوان نمایندگانی از هنر و دستاوردهای انسانی در سراسر جهان شناخته میشوند و تأثیر بزرگی بر جوامع دارند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قاینات ضمن بیان اینکه شهرستان قاینات در حوزه صنایعدستی بسیار خوب عمل کرده است، افزود: از ابتدای سال تاکنون، نسبت به تکمیل ۵۸ پرونده پشتیبان مشاغل خانگی با تعداد ۲۴۹ تن از هنرمندان اقدام شده است که طرحهای تأیید شده پس از معرفی به کمیته اشتغال و تسهیل سرمایهگذاری شهرستان، برای تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شدهاند و این تسهیلات رقمی بیش از ۱۱۰میلیارد ریال را شامل میشود.
او افزود: ۱۴ طرح مستقل با میانگین ۵۰۰ میلیون ریال برای هر طرح معرفی شده (جمعا ۷میلیارد ریال)، به کمیته و سپس بانکهای عامل برای اخذ تسهیلات اعلام شده است.
عباسزاده ادامه داد: کارگاههایی که در مرحله تکمیل پرونده و اخذ تسهیلات هستند، توسط کمیتهای مشترک، مشتمل بر نمایندگان بانکها، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان دبیرخانه اشتغال و سرمایهگذاری شهرستان و دستگاه اجرایی ذیربط به طور مرتب برای پیشگیری از انحراف در هزینه کرد تسهیلات رصد میشوند که از ابتدای سال تاکنون شمار این بازدیدها از ۵۰ مورد/کارگاه گذشته است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قاینات اعلام کرد: ۱۵۰ مورد پروانه تولید صادر یا تمدید شده است و بازدیدهای نظارتی کارشناسان اداره از کارگاههای صنایع دستی بالغ بر ۴۵۰ کارگاه بوده است.
او گفت: علاوه بر موارد ذکرشده، شرکت در ۶ نمایشگاه ملی، منطقهای و شهرستان، ۴ دوره تخصصی بهآموزی صنایعدستی با ۶۰ هنرآموز، ۳ دوره مقدماتی آموزش صنایعدستی با ۴۰ هنرآموز، کسب ۳ نشان ملی کیفیت کالا در رشتههای پلاس، حوله دستباف و سفره آردی، راهاندازی ۴ بازارچه نوروزی و نیز شرکت هنرمندان در روزبازارها از دیگر فعالیتهای حوزه صنایعدستی شهرستان بوده است.