بیابان لوت، جاذبهای بینظیر برای گردشگری بینالمللی ایران
رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد بیابان لوت، گفت: بیابان لوت، جاذبهای بینظیر برای گردشگری بینالمللی ایران است.
به گزارش میراثآریا، محمدرضا مجیدی، رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر پنجشنبه 7 فروردینماه 1404 در دومین نشست شورای سیاستگذاری چهارمین کنفرانس بینالمللی گردشگری بیابان لوت با محوریت سرمایهگذاری، بر اهمیت ویژگیهای منحصر به فرد بیابان لوت تأکید کرد و گفت: این منطقه میتواند به عنوان پرچمدار گردشگری کشور و بهویژه در خاوران و خراسان جنوبی معرفی شود و پرچم این جاذبه را در عرصههای ملی و بینالمللی برافراشته نگه دارد.
رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه اظهار کرد: ثبت جهانی یک اثر نه تنها به معنای شناسایی آن در سطح جهانی است، بلکه ایجاد تعلق خاطر به آن نیز میباشد، مشروط به اینکه از آن بهدرستی محافظت شود.
او گفت: خراسان جنوبی ظرفیت ثبت جهانی ۱۰ اثر طبیعی و تاریخی در یونسکو را دارد و این مهم باید در عرصههای اقتصادی و اجتماعی استان تأثیرگذار باشد.
مجیدی همچنین اشاره کرد: در شرایط کنونی، با توجه به مشکلات ناشی از خشکسالیهای پیدرپی، توجه به صنعت گردشگری اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: گردشگری ملی ما باید بر پایه میراث فرهنگی استوار باشد. اگرچه آثار بسیاری در فهرست میراث مکتوب، دیداری و دیگر دستهبندیها به ثبت رسیده است، اما فرایند ثبت جهانی آثار معمولاً بسیار زمانبر و دشوار است.
او با اشاره به بیابان لوت به عنوان نخستین اثر طبیعی جمهوری اسلامی ایران که در سال ۱۳۹۵ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید، گفت: این همایشها از زمان ثبت جهانی این اثر برگزار شده و با هدف معرفی هرچه بیشتر ظرفیتهای این منطقه و جذب سرمایهگذاریها انجام میگیرد.
مجیدی با اشاره به شعار سال جاری بهعنوان سرمایهگذاری در تولید، خاطرنشان کرد: بیابان لوت فرصتی طلایی برای جوامع محلی و اقتصاد استان فراهم میآورد و میتواند بهعنوان محرکی برای جذب سرمایهگذاران عمل کند.
رئیس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین به نقش خراسان جنوبی در توسعه سواحل مکران اشاره کرد و افزود: سیاستهای ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری در راستای توسعه دریامحور، فرصت ویژهای برای استانهای مجاور، از جمله خراسان جنوبی به منظور ایفای نقش مؤثر در این حوزه ایجاد کرده است.
او در پایان بر لزوم همکاری تمامی نهادهای مرتبط، از جمله ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی،دانشگاه بیرجند و بخش خصوصی، برای بهرهبرداری از ظرفیتهای استان تأکید کرد و گفت: همایشهایی همچون این رویداد به شناسایی و معرفی بیشتر ظرفیتهای استان کمک شایانی خواهند کرد.