باغ اکبریه تخریب یا واگذار نخواهد شد/ سند بهرهبرداری در اختیار میراثفرهنگی است
استاندار خراسان جنوبی گفت: سند بهرهبرداری از باغ اکبریه بیرجند همچون گذشته در اختیار و نظارت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان است و به بنیاد مستضعفان واگذار نخواهد شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی، جواد قناعت ظهر روز دوشنبه ۷ آذرماه ۱۴۰۱ در آیین افتتاح پنجمین نمایشگاه سراسری صنایعدستی در بیرجند که با حضور معاون صنایعدستی کشور برگزار شد، در خصوص موضوع مشارکت بنیاد مستضعفان در طرح احیا و بهسازی باغ اکبریه بیرجند، بیان کرد: قرار نیست تغییری در این بخش شکل بگیرد بلکه هدف، استفاده از توان و ظرفیتهای بنیاد مستضعفان و سایر دستگاهها برای کمک به میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان است.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: از بنیاد مستضعفان درخواست کردیم با نظارت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان و بر اساس پروتکلها، در این باغ هزینه کرده و نسبت به بهسازی آن اقدام کند.
قناعت ادامه داد: در این خصوص بنیاد مستضعفان برای بهسازی ۲ باغ تاریخی استان ۴۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه خواهد کرد.
او اظهار داشت: بنیاد مستضعفان در حوزه موزهها تبحر خاصی داشته و صاحبنظر است، برخی استانها از جمله یزد نیز از توان این بنیاد برای بهسازی آثار تاریخی و به ویژه موزهها استفاده کرده است.
قناعت عنوان کرد: به هیچ عنوان قرار نیست جایی از باغ اکبریه تخریب یا واگذار شود لذا موضوع اصلا واگذاری نیست و قرار نیست زمین در اختیار بنیاد قرار بگیرد.
او یادآور شد: با همکاری بنیاد مستضعفان، موزهای که پنج حس انسانی را برانگیخته کند، بر اساس معیارها و چارچوبهای فرهنگی بهسازی شده و تحویل ادارهکل ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه گفت: خراسان جنوبی استانی بسیار خاص، ویژه و ممتاز است، افرادی که از بیرون به استان نگاه میکنند شاید نگاهشان محدود به چند مورد باشد این در حالیست که قابلیتهای استان در حوزههای مختلف فراوان است.
او ادامه داد: معمولا خراسان جنوبی را به محصولات استراتژیک کشاورزی یا معادن آن میشناسند اما به موضوعات آیینی، آداب و رسوم، آثار تاریخی، طبیعی، فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کمتر توجه شده باشد.
قناعت بیان کرد: اقدامات خوبی در گذشته انجام شده که اکنون باید در دولت سیزدهم به عنوان دولت خدمت و کار به مرحله نهایی و محصول برسد.
او با اشاره به استقبال و توجه ویژه دولت سیزدهم به حوزه میراث فرهنگی خراسان جنوبی اظهار داشت: این استان بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ آثار تاریخی، طبیعی و گرشدگری دارد که ۸۷۸ مورد ثبت ملی شده است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ثبت جهانی چهار اثر خراسان جنوبی یادآور شد: این در حالیست که در برخی استانهای بزرگ شاید یک یا ۲ اثر ثبت شده باشد یا استانهایی هستند که هیچ اثر ثبت جهانی ندارند، این نشانه اصالت و قدمت این استان است.
او با بیان اینکه ثبت جهانی کاروانسراهای استان در حال طرح و پیگیری است، عنوان کرد: علاوه بر این سه اثر دیگر از جمله آسبادها و قلعهها نیز در وزارتخانه طرح شده و در دست پیگیری قرار دارد.
قناعت گفت: خراسان جنوبی نه تنها در حوزه کشاورزی، صنایع و معادن حرف برای گفتن دارد که در حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هم میتواند صاحبنظر بوده و جزو استانهای رده اول باشد.
او نمایشگاه صنایعدستی را فرصتی طلایی برای معرفی محصولات صنایعدستی و بازاریابی و فروش آن دانست و گفت: هنر مدیران باید این باشد که افراد صنعتگر و هنرمند را با علوم روز، محیطهای علمی و شرکتهای دانش بنیان پیوند دهند تا از حالت سنتی گذشته خارج شوند گرچه برخی کارهای سنتی هم باید سمبلیک باقی بماند.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: یکی از دستاوردهای نمایشگاه صنایعدستی، شناسایی بازارهای داخلی و خارجی به ویژه شناخت نیاز بازار و تولید محصول بر مبنای آن است.
پنجمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی با حضور صنعتگرانی از ۲۶ استان کشور امروز با حضور معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و استاندار خراسان جنوبی در محل نمایشگاههای بینالمللی بیرجند گشایش یافت.