گردشگری

صدور 7 مورد کارت راهنمایان گردشگری استان خراسان جنوبی

کارشناس اکوتوریسم، آمار و اطلاعات گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی، از صدور 7 مورد کارت راهنمای گردشگری و 5 مورد تمدید از شهریورماه سال جاری خبر داد.
به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی، مریم هاشمی بیان کرد: در حال حاضر 22 راهنمای گردشگری دارای کارت‌ در استان فعالیت دارند.
کارشناس اکوتوریسم، آمار و اطلاعات گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی افزود: راهنمایان گردشگری با توجه به علاقه و پتانسیل‌های علمی در زمینه آشنایی با تاریخ، فرهنگ و طبیعت، می‌توانند با رعایت اصول و روش‌های استاندارد، گروه‌های گردشگری را در استان و مقاصد خارج از کشور به نوعی همراهی کنند تا ارزش‌ها و دستاوردهای توسعه پایدار حفظ و احیا شود و در نهایت تاثیرات مثبتی در آموزش و فرهنگ‌سازی گردشگران و جامعه میزبان داشته باشند.
هاشمی ادامه داد: امروزه توسعه گردشگری در بخش‌های مختلف (تاریخی و فرهنگی، طبیعت‌گردی، درمانی، ورزشی و …) در گرو دانش و برخورد علمی با این صنعت بوده و در این میان نقش راهنمایان گردشگری حائز اهمیت است و می‌توانند با دانش و معلومات خود و به‌روزرسانی اطلاعات در زمینه‌های مختلف مرتبط با توریسم و به کارگیری خلاقیت، جاذبه‌سازی کنند و گردشگران عادی را با روش‌های حرفه‌ای تورگردانی و دادن اطلاعات مفید، جذاب و هدفمند کنند.
کارشناس اکوتوریسم، آمار و اطلاعات گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی: گفت: آنچه امروزه می‌تواند راهبردهای توسعه پایدار را در زمینه گردشگری قابل دسترس کند، هدفمند کردن گردشگران است. مشخصا وجود گردشگری هدفمند ضمن پایین آوردن آسیب‌های زیست محیطی، فرهنگی و اجتماعی می‌تواند باعث احیا و ارتقاء سنت‌ها و فرهنگ‌های جامعه بومی و حفظ ارزش‌های طبیعی و تاریخی شود و از نظر اقتصادی می‌تواند تاثیرات بسزایی را در جوامع میزبان داشته باشد.
هاشمی ادامه داد: راهنما (تورلیدر) بایستی با اخلاق و الگوهای اسلامی و آشنایی کامل به قوانین جمهوری اسلامی حافظ منافع و ارزش‌های معنوی ایران بوده تا رفتار ایشان به عنوان یک راهنما و رهبر گروه‌های تور که به منزله یک جامعه کوچک است، مورد استقبال و الگوبرداری مسافران و گردشگران قرار بگیرد و بتواند ارزش‌های علمی و معنوی آن‌ها را دوچندان کند.
او بیان کرد: انتخاب این افراد به عنوان راهنما که از طرف تورگردان و با توجه به در نظر گرفتن علاقمندی و دانش ایشان درخصوص مسائل مرتبط با گردشگری و مسائل فنی تورگردانی انجام می‌شود، اهمیت قانونمندی و دانش راهنما را دوچندان می‌کند، لذا راهنما بایستی با توجه و آگاهی از قوانین و الگوهای کشور، به عنوان مناسب‌ترین رفتار حرفه‌ای، در سفر آن را پیاده‌سازی کند و به عنوان نماینده‌ای از کشور، خود را مطیع قوانین و چهارچوب‌های ایران بداند. راهنما می‌تواند با عملکرد خود در سفر، گردشگران را به انجام سفرهای متعدد علاقمند کند و ایشان را در سفرهای بعد هدفمند کند، تا جایی که مسافر به مطالعه قبل از سفر در مورد مقصدِ هدف تشویق شود و با فرهنگ، سنت، معماری و غذاهای محلی مقصد و جوامع میزبان آشنا شده و با آگاهی قبلی برای شرکت در سفر حاضر شود. در نتیجه این عملکرد می‌توان امید داشت تا صنعت گردشگری با هدفمند شدن گردشگران بتواند دستاوردهای خوبی را در رسیدن به اهداف توسعه پایدار به همراه داشته باشد.
هاشمی گفت: پیگیری تشکیل انجمن حرفه‌ای راهنمایان استان از برنامه‌های آتی در این خصوص است.

 

مشاهده بیشتر

روابط عمومی

آخرین اخبار و تازه‌های مختلف اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خراسان جنوبی
دکمه بازگشت به بالا
fa_IRفارسی