شورای راهبری ثبت جهانی اصفهک تشکیل شد
اولین جلسه شورای راهبری ثبت جهانی روستای هدف گردشگری با حضور بخشدار دیهوک، اعضای شورای اسلامی و دهیار اصفهک، فعالین گردشگری و صنایعدستی و جمعی از علاقهمندان و صاحبنظران در محل پژوهشکده خشت و گل روستای هدف گردشگری اصفهک برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی، محمد عرب در ابتدای جلسه از در حال تکمیل بودن پرونده ثبت جهانی روستای اصفهک برای ارسال به یونسکو خبر داد و گفت: از بین تمام روستاهای سطح کشور و پس از بررسی کارشناسان در نهایت 9 روستا برای پرونده ثبت جهانی دهکدههای گردشگری انتخاب شدند که خوشبختانه اصفهک در این فهرست قرار گرفت و از همراهی مردم، فعالین گردشگری و صنایعدستی و مسئولان شهرستان و بخش تشکر میکنم.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس بیان کرد: انتخاب بهترین دهکده گردشگری از سال ۲۰۲۱ توسط سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) دنبال میشود و هدف از این اقدام تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و رفاه روستاییان است. سازمان جهانی گردشگری ۹ شاخصه از جمله دارا بودن منابع فرهنگی، ترویج و حفاظت از آن، پایداری اقتصادی، محیطی، اجتماعی، پتانسیل گردشگری و توسعه و یکپارچگی زنجیره ارزش، حاکمیت و اولویتبندی گردشگری و نیز امور بهداشت، ایمنی و امنیت را به عنوان معیارهای انتخاب روستاهای جهانی اعلام کرده است.
او افزود: مواردی برای تکمیل پرونده لازم داریم که نیاز به کمک و همراهی همه اهالی داریم و با سبقهای که از اصفهک داریم امید زیادی به ثبت جهانی این روستای زیبا هست چرا که میزان مشارکت و همراهی مردم در این روستای تاریخی و زیبا بسیار بالا و مثال زدنی است.
عرب ادامه داد: بافت تاریخی روستا با شماره ثبت ملی 31336، فروشگاه صنایعدستی و سوغات محلی، حمام سنتی، پژوهشگاه خشت و گل، اقامتگاههای بوم گردی، مراکز پذیرایی، ظرفیتهای کشاورزی، آسمان تاریک و پرستاره و فعالیتها و ظرفیتهای نجومی اصفهک، آداب و رسوم، بازیهای بومی و محلی، امامزاده زرگ، شب گردی در کویر، مشارکت اهالی و خصوصاً جوانان در مرمت و بازسازی روستا، مشارکت و همراهی زنان در تولید صنایعدستی و تولیدات و محصولات کشاورزی و… بهعنوان مهمترین ظرفیتهای مورد نظر است.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس گفت: اصفهک یک فرآیند و جریان زندگی است که همراهی و مشارکت اجتماعی بسیار بالایی دارد و از ظرفیتها و پتانسیلهای خود نهایت استفاده را برده و به همین دلیل مورد استقبال گردشگران نیز قرار گرفته و خصوصاً مقصد گردشگران و تورهای علمی و تخصصی است.
او افزود: معرفی روستاها و ظرفیتهای گردشگری شهرستان طبس در شبکههای جهانی گردشگری بازنمایی داشتههای غنی ما در ابعاد جهانی است، بعد از ثبت جهانی 3 کاروانسرای شهرستان و ژئو پارک طبس، امیدواریم شاهد ثبت جهانی روستای اصفهک نیز باشیم.
عرب اضافه کرد: از مزایای انتخاب شدن به عنوان روستای جهانی میتوان به معرفی در سطح بینالمللی به عنوان نمونهای برجسته از یک مقصد گردشگری روستایی، ارائه گواهی امضا شده توسط دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، دارا شدن فضایی برای تبادل تجربیات و آموزش، امکان شرکت در رویدادهای مرتبط با توسعه روستایی و گردشگری و در نهایت معرفی کشور صاحب روستا در ابعاد و زوایای مختلف گردشگری اشاره کرد.
در این جلسه ، آتوکلی بخشدار دیهوک، اعضای شورا اسلامی و فعالین گردشگری و صنایعدستی به بیان نقطه نظرات و دغدغههای خود پرداختند و همگی یکدل بر تکمیل پرونده و کمک به تهیه اطلاعات مورد نیاز تاکید کردند و صحه گذاشتند و تقسیم کار لازم صورت گرفت.